Popular Posts

There was an error in this gadget

Tuesday, December 6, 2011

ALAAAA NAK MAKAN KAT LUAR DATING2 DENGAN HUBBY..TAPI I DIET! MACAMANA???

hai!!!!

Masya Allah lama giler tak update ek... punye bz cuti sekolah ni tah buat pe tah....

okey.... takpe la sowee ek kepada pengikut2 blog.... tak sangke popular jugak hahaha perasan...

ok quick post today before saya search lagi topik2 yang best

tapi b4 dat summary dulu...

macam ni laa kan... sebenarnya takde sangat dah nak citer pasal jaga makan ni...

kombinasi diet low carb better choices in food and exercise tu je takde pe...

yang penting buat... komit... and tunggu result dengan sabar... tapi ape2 tak paham or musykil...tanye jela saya bleh saya bincang kat blog kan?

ok set?

MENU MAKAN LUAR

ape yang paling saya suka order bila kat luar sebab nak jaga makan ni ialah...

BIHUN TOMYAM!

Tahukah anda tomyam ialah SUPERFOOD? canggey tak canggey da laa sedap BLEH MENGURUSKAN BADAN... makan banyak tapi bleh kurus giler ah ye tak hehehe

nape arr???

TOMYAM resepi dia ada ape?

serai- buang angin, pecah lemak

limau purut- sama...

cili padi--bakar lemak  tingkatkan metabolisma

limau nipis- masam-turunkan gula, bakar lemak

mintak je sayur lebih kasik kenyang... bihun or kuey tiow- karbohidrat yang better choice dari nasi or mi kuning

order kailan goreng untuk 2 orang

pastu air epal kosong double

dah dating la awak dengan hubby... aci je kan... hehe...


QUICK RECIPE

ASPARAGUS AND BUTTON MUSHROOM STIR FRY

3 INGREDIENTS!

BLACK PEPPER 1 TBSP
OLIVE OIL 1 TBSP
GARLIC 2 ULAS

BLACK PEPPER TU BANYAK SIKIT TAKPE.. GARLIC KASI CINCANG...DAH... GORENG SAYUR TU DENGAN BAHAN DIATAS, SEDAP.. RESEPI INI SESUAI DENGAN SAYUR YANG KERAS2 MENGKAL2 SIKIT... CARROT, BROCCOLI, CAULIFLOWER, SAYUR LEMBIK2 TAK BERAPA BEST... SELAMAT MENCUBA!!

NEXT ENTRY

PLAN EXERCISE SAYA SEMINGGU

3 comments:

nu said...

Aha dh update! Bihun is a good choice..i follow!

ieyna cher said...

cepat,nak tiru cara ko exc ni

lovelywa said...

gud info..kena folow nih..thumbs up

Health News