Popular Posts

There was an error in this gadget

Saturday, February 7, 2009

Kek coklat 3 S- Senang, Sedap, Sihat

Satu perkara yang paling susah semasa diet is menolak makanan sedap... paling susah bila kita kat tempat keja...

ala.. amikla..rasa... tak de gemuk nye amik sekeping kek tu...

yela... tapi bila dapat kek coklat (biasanya kalori 4218!!)
ps: mana taknya.. gula je berapa banyak... tepung...telur...minyak or butter...peh...sama dengan 4jam berbasikal laju2! arkgh!!! basikal slow2 pun tak lepas...
pastukan ...boleyke sekeping je? dahtu.. bukan sekeping tu yang di offer..macam2 keping yang lain pun ada... dahla tadi da lunch... hmm susah ... tak amik karang dikata sombong kan?
soo.. apa solution? haaa korang buat sendiri kek ni...sedap gila...senang tak tau la nak cakap...plus! sihat! takde minyak, gula or telur, yeke sedap? buat dulu... nak tau kenapa ku suka? personally bcoz.. ku buat kek tak penah jadik..asik tak naik...yang ni? sebab senang sangat... gerenti naik..and lembut..and..nyamyam lah... korang gi offer kat kawan-kawan...takyah makan kek lain..tak akan dicap sombong..and boleh stick to ur diet! lagi best lepas diowang rasa betapa sedap and betapa senangnya buat kek ni...harap2 diorang buat pastu da takde masalah kegemukan dalam opis korang..hehe....

resepi KEK COKLAT 3S

korang perlukan....

1) oven..obviously la... kek... bukan apam...
2) haa... ni part yang senang ni... 1 box chocolate cake mix (apa brand pun suka ati)



3) diet coke atau pepsi max atau sewaktu dengannya




4) campur satu kotak chocolate cake mix and satu tin coca cola light or pepsi max (kenapa dengan diorang ni? sebab NO SUGAR maa.....)



5) bakar ikut instruction blakang kotak kek tu...

TADAAAAAA!!!!! kek coklat 3S (calorie count: 600 per kek! satu biji kek yang besar tu!) rupa takda beza dengan kek coklat biasa... jangan letak icing lau nak betul2 sihat la... lau tak tahan... letak la sket...suka ati korang...


satu lagi... bolehla juga eksperimen dengan kek perasa lain..lemon..strawbery...dengan air berkabonat yang lain... tapi lau air soda biasa..kalori lain...tapi senang gak la...

saya yang lapar,
Ms D

No comments:

Health News